SE (IT)

1986
Se kertoo Mainelaisesta pikkukaupungista nimeltään Derry (joka on käynyt tutuksi muistakin Kingin kirjoista). Siellä piilee pahuus, äärimmäinen pahuus, jota tämän kirjan päähenkilöt; Bill, Ben, Ritchie, Beverly, Eddie, Stan ja Mike lähtevät kukistamaan. Nämä seitsemän lasta muodostavat �Häviäjien kerhon�, josta tuleekin ajanmittaan voittajien kerho, sillä heissä piilee yhdistyvä voima.

Itseasiassa kirja on kertomus lapsista ja lasten peloista. King maalaa jälleen kerran loistavan ja yksityiskohtaisen kuvauksen henkilöhahmoistaan. Tämä kirja on pelottava, koska se on toisaalta niin todellinen ja tässä kirjassa on �Sitä�.

Se käyttää hyväkseen lapsien pahimpia pelkoja ja siten pystyy helposti omaksumaan minkä tahansa muodon. Se on niinsanottu nahanvaihtaja, muttei pelkästään ihmissusi, vaan jokaisen henkilökohtainen painajainen. Ja tämä painajainen käy toteen.

Kirjassa etenee samanaikaisesti kahden eri ajan tarinaa, eli se joka tapahtui kun �Häviäjien kerhon� jäsenet olivat lapsia � ja toinen jossa kerho kokoontuu uudelleen 27 vuoden jälkeen tekemään kaiken jälleen uudestaan.

Elokuva: SE

Nimi: SE (IT)
Ohjaaja: Tommy Lee Wallace
Näyttelijät: Harry Anderson, Dennis Christopher, Richard Masur, Annette O'Toole, Tim Reid, John Ritter, Tim Curry
Julkaisuvuosi: 1990
IMDB

©piina.net :: Sivuston suunnittelu & toteutus:Marika Lintula